Thursday, December 1, 2011

tutorial tag kawan dalam blog :)

DAYAH!!!! this post is dedicated to you. you better read and understand it! ok! haha :D


er er, Assalamualaikum


kalau kita nak join GA or contest pa2, kan kekadang kena tag kawan2 lain kan. tag blog dengan tag fb tak sama. so, cmni yea....


- buka dashboard => new post => and tulis detail GA/contest
- then, nak tag kawan kan...


nampak yang dalam kotak merah tu? dia tulis LINK kan. haaa. tekan lelaju
then dia akan jadi camni




ok, yang dia tulis text to display tu tulis nama orang hang nak tag. yang what URL should link go bubuh link blog dia. 

contoh :


ok, pastu tekan OK. done! :) 


oh, kalau nak bubuh banner and nak kena link kan kat entry GA/contest tu, cam ni plak :

1) upload gambar (reti an???? :p)
2) then klik kat gambar tu, and then tekan Link ...

contoh :




(contoh banner)

then, klik pada banner tu. and then tekan LINK



nanti dia kuar macam tadi, bubuh link apa lah suma tu. hang bubuh la link entry GA/contest tu. (seperti diminta oleh penganjur GA/contest)


done! kalau hang tekan banner tu nanti dia akan masuk ke dalam link yang hang masukkan :)

paham ak wei?????

tak paham habaq na. dok diam siap hang! :p lalalalala

kbai













5 comments:

Hidayatul Putra said...

Hahahaha..ok..first sekali i nak say thanks sangat2 la dekat u kan NASYWA sebab dedicated special utk i.haha.. beb.. aku dah paham. tapi time nak buat nnti xtau la. hahaha.. btw, thanks ALOT ok..ileebiuuwww XD

syafiqahmohamad said...

hahahahaha kat sini pun boleh ka?

amranaiman said...

oo mcm tu :)

HeNRieTTa JoSe said...

wah....nice info....lepas nieh bleh la join GA...hehehe....

ABU said...

horee.. dapat..tq tpi skrang blog dah lain